DUKAT dunjevača 27 godina stara

Posebno interesovanje i iznenađenje, i kod stručne javnosti, i kod potrošača, je izazvala barik (barrique) “Dukat” rakija, jer je protivno svim dotadašnjim saznanjima odležavala u drvenim buradima (i to od dve vrste drveta, pa naknadna kupaža) i imala je boju starog zlata.

Kompatibilnost rakije od dunje sa drvetom je detaljno ispitivana i na kraju potvrđena praćenjem starenja destilata. Pri tome je nesumnjivo i neopozivo dokazano da destilat dobija prefinjenu raskošnu aromu i intenzivan ukus na dunju. Voće koje se koristi za proizvodnju DUKAT dunjevače barik dolazi iz sopstvenih zasada i sa plantaža jednog broja kooperanata. Svi zasadi iz kojih se dobija najkvalitetnija dunja za proizvodnju DUKAT dunjevače barik nalaze se na nadmorskoj visini od preko 500 metara, u ekološki zdravom i čistom okruženju. U proizvodnji DUKAT prirodnih voćnih rakija vodi se računa i o najsitnijim detaljima. Ekstra kvalitet “DUKAT”-a je postignut očuvenjem četiri života ove rakije, i to: u kvalitetnim plodovima, u kontrolisanim uslovima fermentacije, pri pečenju u bakarnom kazanu, starenjem i odležavanjem.

DUKAT dunjevača stara 27 godina je arhivska rakija i od skora se može naći u prodaji. Ekskluzivni distributer je Wine Stars International DOO (Đuro Tošić, broj telefona je 062293103).

Ova rakija ima i svoje ekskluzivno pakovanje: posebno dizajniranu bocu koja je rađena isključivo za nas i za ovu rakiju.