DUKAT dunjevača barik

Dukat_dunjevaca-flasaPosebno interesovanje i iznenađenje, i kod stručne javnosti, i kod potrošača, je izazvala barik (barrique) “Dukat” rakija, jer je protivno svim dotadašnjim saznanjima odležavala u drvenim buradima (i to od dve vrste drveta, pa naknadna kupaža) i imala je boju starog zlata.

Kompatibilnost rakije od dunje sa drvetom je detaljno ispitivana i na kraju potvrđena petogodišnjim praćenjem starenja destilata. Pri tome je nesumnjivo i neopozivo dokazano da destilat dobija prefinjenu raskošnu aromu i intenzivan ukus na dunju.

Voće koje se koristi za proizvodnju DUKAT dunjevače barik dolazi iz sopstvenih zasada (sa sopstvene plantaže) i sa plantaža jednog broja kooperanata.

Svi zasadi iz kojih se dobija najkvalitetnija dunja za proizvodnju DUKAT dunjevače barik nalaze se na nadmorskoj visini od preko 500 metara, u ekološki zdravom i čistom okruženju.

U proizvodnji DUKAT prirodnih voćnih rakija vodi se računa i o najsitnijim detaljima.

Ekstra kvalitet “DUKAT”-a je postignut očuvenjem četiri života ove rakije, i to: u kvalitetnim plodovima, u kontrolisanim uslovima fermentacije, pri pečenju u bakarnom kazanu i petogodišnjim starenjem i odležavanjem. Za starenje se koriste dve vrste drveta.

Ova rakija ima i svoje luksuzno pakovanje, kao i svoje mini pakovanje.